Vložkování komínu - je potřeba?

Posted in Rekonstrukce

Spousta lidí se rozhodla pro renovaci svého starého komínu, který je starší než 20 let. A protože je nutné komín kontrolovat na pravidelných revizích, které jsou určené zákonem z roku 1981, tak staré komíny často neprošly touto kontrolou. A to většinou z důvodu, že se pravidlené kontroly neprováděly až tak pravidelně, takže komíny bývají ve špatném technickém stavu a hrozí poškození celé konstrukce. A jak ušetřit a zrenovovat komín za menší peníze? Máme pro vás řešení - vložkování komínů!

vložkování komínů

Příhradové vazníky a kde je najdeme

Posted in Rekonstrukce

Příhradové vazníky jsou více a více využívány při realizacích rodinných domů. Najdeme je také i v takových odvětvích staveb, jako jsou například sportovní a průmyslové haly, ve výrobních a skladovacích prostorech, při nástavbách plochých střech a i při všemožných rekonstrukcích. Oproti klasicky vázanému krovu mají střešní příhradové vazníky několik nezaměnitelných výhod. Mezi ty lze zařadit úsporu řeziva. Ta se pohybuje v některých případech až na 40 %, což lze opravdu znát. Tím se také dostáváme k příznivější ceně, která se projeví hlavně při jednoduchém tvaru střechy.
Pokud však chceme, jsou příhradové vazníky tvarově variabilní a můžeme tak složit konstrukci téměř libovolného tvaru. Navíc až do 30 m rozponu bez podpory.
Tak co, zaujaly vás příhradové vazníky?

Příhradové vazníky a jejich využití

Posted in Rekonstrukce

Rekonstrukci střechy je nutné věnovat velkou pozornost. Tento typ rekonstrukce patří k velmi žádaným službám, ale to se není čemu divit. Skrze staré střechy proniká do domu vlhko a zima. Nové typy střech se pak staví na vazníkové konstrukci. Příhradové vazníky mají spoustu výhod a široké uplatnění. Přečtěte si, proč se dnes používají vazníky častěji, než klasické krovy.

Hlavním důvodem, proč stavební firmy sahají právě po příhradových vaznících, je nízká cena. Díky vazníkové konstrukci se ušetří až 40 % dřeva, a tak je cena rekonstrukce střechy mnohem nižší. Jedná se o moderní a úspornou technologii, která má široké uplatnění. V praxi se setkáte s vazníky střešními, stropními, nosnými rámy a podobně. Je možné tuto konstrukci použít na libovolný tvar.

Ale vazníky se nepoužívají pouze na střechách rodinných domů. Velmi často jsou instalovány v supermarketech, obchodech, bytových domech, skladech atd.